Kieskompas Tweede Kamerverkiezingen 2021

2,5 MILJOEN GEBRUIKERS IN 2021!

Meer dan 2,5 miljoen kiezers hebben Kieskompas geraadpleegd. Een record! Deze campagne verliep voor ons eigenlijk vlekkeloos. Geen technisch malheur, geen DDoS aanvallen. Gaande de rit zijn er drie nieuwe partijen toegevoegd. Dit gebeurt bij Kieskompas op basis van de Peilingwijzer. Volt is op 4 maart toegevoegd, BBB en BIJ1 op 16 maart. JA21 was al vanaf het begin zichtbaar. 

Kieskompas was met zeven verschillende stemhulpen en tools volop aanwezig in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen 2021. Hier kunt u ze raadplegen:

Er zijn steeds meer stemhulpen actief in Nederland. Daarom is het goed om het volgende over ons te weten:

  • Kieskompas is een onafhankelijk onderzoeksinstituut met wetenschappelijke roots.

  • De Kieskompas-stemhulp wordt gemaakt volgens een beproefde wetenschappelijke methode.

  • Het Kieskompas is de enige stemhulp waarbij alle standpunten van de politieke partijen worden gecontroleerd aan de hand van officiële partijdocumentatie.

  • In het Kieskompas heb je vijf verschillende antwoordmogelijkheiden. Dat laat ruimte voor nuance, zonder aan betekenis in te leveren.

  • De uitkomst in het Kieskompas is geen stemadvies. Gebruikers krijgen dan ook geen ranking van partijen te zien waar hun antwoorden het meeste mee overeenkomen. Bij Kieskompas laten we de positie in het politieke landschap zien ten opzichte van de politieke partijen.

We vertellen je meer in onderstaande filmpje:

MEER INFO

Bij Kieskompas brengen we politieke en maatschappelijke opinies in beeld. Dat doen we door online (en offline) kieshulpen in te zetten, gericht panelonderzoek uit te voeren en door events te organiseren. Meer weten over ons? Klik hier.

Kieskompas is tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2021 actief geweest met zeven verschillende tools. U kunt ze raadplegen via deze link.

Bent u benieuwd naar de posities vier jaar geleden, tijdens de Tweede Kamerverkiezingen 2017? Klik dan hier.

Kieskompas voert veel onderzoek uit. Benieuwd? Klik hier om naar onze resultatenpagina te gaan.