OVER KIESKOMPAS


Bij Kieskompas brengen we politieke en maatschappelijke opinies in beeld. Dat doen we door online (en offline) kieshulpen in te zetten, gericht panelonderzoek uit te voeren en door events te organiseren.

Onze bekendste tool is het Kieskompas, de meest betrouwbare stemhulp van Nederland. Daarmee informeren we in de eerste plaats inwoners, maar genereren we ook heel veel data, waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gedaan. De data verwerken we daarnaast tot interessante en relevante content voor de media.

Het Kieskompas is dus niet zomaar een tool. Het speelt als stemhulp een belangrijke rol bij verkiezingen. Met onze Kieskompassen maken we verkiezingen inzichtelijk, laten we zien wat de belangrijkste politieke kwesties zijn en waar de verschillende partijen voor staan. En zo helpen we kiezers met het maken van een weloverwogen keuze. Met een hogere opkomst als een prettig bijeffect.

Kieskompas heeft wetenschappelijke roots en is ingebed in de academische gemeenschap van de Vrije Universiteit Amsterdam. Het werkt volgens een beproefde wetenschappelijke methodiek en is volstrekt onafhankelijk. We opereren internationaal: sinds onze oprichting in 2006 hebben ruim 45 miljoen mensen in meer dan 40 landen één van onze Kieskompassen ingevuld. Het bedrijf Kieskompas wordt gevormd door een groep betrokken en enthousiaste wetenschappers, fighting political analphabetism.

Klik hier voor meer informatie over het Kieskompas van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen!

Wil je meer weten over hoe we met uw gegevens omgaan, klik dan hier.

Kieskompas is lid van het Expertise Center voor Marketing Insights, Onderzoek en Analytics (MOA). MOA is een vereniging van bedrijven en instellingen die zich bezighouden met Marketing Research, Digital Analytics, Marketing Intelligence en Beleidsonderzoek. Klik hier voor meer informatie.