MAANDELIJKS PANELONDERZOEK

Elke maand onderzoeken wij de opinies van Nederlanders over allerlei actuele onderwerpen. Hiervoor hebben we een speciaal VIP-panel samengesteld. Dit panel bestaat uit zo'n 25.000 Nederlanders. Zij maakten ooit gebruik van een Kieskompas en gaven hier aan mee te willen doen aan wetenschappelijk onderzoek. Het gaat dus om een vrijwillig panel.  

Heeft u een vraag aan Nederland?
Laat het ons weten dan laten we uw vragen 'meelopen op' ons VIP panel. We sturen de vragenlijst altijd in de eerste week van de maand uit, twee weken later rapporteren wij de uitkomsten. Via een compacte rapportage krijgt u een representatief beeld van de opinies van Nederlanders op de onderwerpen die voor u belangrijk zijn. 

Representatief beeld
Het VIP-panel is samengesteld op basis van een gestratificeerde steekproef (stratified random sampling), rekening houdend met vier karakteristieken: geslacht, leeftijdscategorie, provincie en opleidingsniveau. Om ongelijke verhoudingen te voorkomen, worden de resultaten steeds gewogen (iteratieve gestratificeerde weging). Dit gebeurt op dezelfde karakteristieken als bij de samenstelling van de steekproef, aangevuld met het stemgedrag tijdens de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. 

WAT VINDT UW DOELGROEP ERVAN?

Bent u benieuwd naar de opinies van uw achterban, inwoners of andere doelgroepen? Ons maandelijkse panel is een goede mogelijkheid om op korte termijn een wetenschappelijk verantwoord inzicht te krijgen.

Ideaal voor overheden, belangengroeperingen en brancheorganisaties.Neem contact met ons op en dan bespreken we de mogelijkheden voor ons maandelijkse panel. 

Aanmelding Kieskompas-panel

U kunt u aanmelden door een mail te sturen naar: research@kieskompas.nl

Meer info over hoe we omgaan met uw gegevens, vindt u hier.