MEDIAPRODUCTIES

Tijdens verkiezingen werken wij veel samen met verschillende media. Via het Kieskompas zien wij belangrijke trends of opvallende opinies. Deze data worden geanalyseerd en verwerkt tot interessante en relevante content voor de media. Deze maken hier op hun beurt journalistieke verhalen van.  Zo maken we verkiezingen inzichtelijk, laten we zien wat de belangrijkste politieke kwesties zijn en waar de verschillende partijen voor staan. En zo helpen we kiezers met het maken van een weloverwogen keuze. Met een hogere opkomst als een prettig bijeffect.

Interessante mediaproducties met data van Kieskompas
Hieronder vindt u een paar bijzondere journalistieke producties gemaakt met de data van Kieskompas. Wilt u alle recente berichtgeving zien, klik dan hier.

Medium.com (2020). How much do the Democratic candidates really (dis)agree? 

AT5. (2018). Meerderheid Kieskompas-bezoekers voor voorrang van A'dammers op woningmarkt, publicatie over de opinie van Amsterdammers met betrekking tot de woningmarkt. 

Omroep Gelderland. (2018). Raadsleden moeten controleren, maar hebben te weinig kennis, publicatie over de kennis, prestaties en ervaringen van raadsleden. 

Omroep Gelderland. (2018). Raadsleden: we verliezen macht door samenwerkingsverbanden, publicatie over de gevolgen van gemeentelijke samenwerking voor de raadsleden. 

Omroep West. (2018). Milieu en klimaat belangrijk bij uitbrengen stem, blijkt uit enquête, publicatie over de stemkeuze van de inwoners van Zuid-Holland.

The London School of Economics. (2016). Supporters of Clinton and Trump have diametrically opposed preferences for how the United States should be governed, publicatie over de verschillen in beleidsvoorkeuren tussen de aanhangers van de Democratische en de Republikeinse partij in de VS. 

The London Scool of Economics. (2013). The polarisation of the German party system in the 2013 elections and the disappearance of the FDP explain the country's tortuous coalition negations, publicatie over het gefragmenteerde Duitse partijsysteem en de bijbehorende gevolgen voor de coalitievorming. 

GRAFIEKEN EN TABELLEN

 Wij werken samen met LocalFocus, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het visualiseren van data. Op deze manier leveren wij beeldmateriaal dat direct te publiceren is.

MEER INFO

Klik hier om het Kieskompas voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2022 in te vullen!
Bekijk onderstaande links voor meer relevante informatie:

Kieskompas Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Kieskompas Tweede Kamerverkiezingen 2021 

Over Kieskompas

Nieuwsberichten

Publicaties