MEDIAPRODUCTIES

Tijdens verkiezingen werken wij veel samen met verschillende media. Via het Kieskompas zien wij belangrijke trends of opvallende opinies. Deze data worden geanalyseerd en verwerkt tot interessante en relevante content voor de media. Deze maken hier op hun beurt journalistieke verhalen van.  Zo maken we verkiezingen inzichtelijk, laten we zien wat de belangrijkste politieke kwesties zijn en waar de verschillende partijen voor staan. En zo helpen we kiezers met het maken van een weloverwogen keuze. Met een hogere opkomst als een prettig bijeffect.

Interessante mediaproducties met data van Kieskompas
Hieronder vindt u een paar bijzondere journalistieke producties gemaakt met de data van Kieskompas. Wilt u alle recente berichtgeving zien, klik dan hier.

AT5. (2018). Meerderheid Kieskompas-bezoekers voor voorrang van A'dammers op woningmarkt, publicatie over de opinie van Amsterdammers met betrekking tot de woningmarkt. 

Omroep Gelderland. (2018). Raadsleden moeten controleren, maar hebben te weinig kennis, publicatie over de kennis, prestaties en ervaringen van raadsleden. 

Omroep Gelderland. (2018). Raadsleden: we verliezen macht door samenwerkingsverbanden, publicatie over de gevolgen van gemeentelijke samenwerking voor de raadsleden. 

Omroep West. (2018). Milieu en klimaat belangrijk bij uitbrengen stem, blijkt uit enquête, publicatie over de stemkeuze van de inwoners van Zuid-Holland. 

The London Scool of Economics. (2013). The polarisation of the German party system in the 2013 elections and the disappearance of the FDP explain the country's tortuous coalition negations, publicatie over het gefragmenteerde Duitse partijsysteem en de bijbehorende gevolgen voor de coalitievorming. 

The London School of Economics. (2016). Supporters of Clinton and Trump have diametrically opposed preferences for how the United States should be governed, publicatie over de verschillen in beleidsvoorkeuren tussen de aanhangers van de Democratische en de Republikeinse partij in de VS. 

GRAFIEKEN EN TABELLEN

Wij werken samen met Local Focus, een bedrijf dat gespecialiseerd is in het visualiseren van data. Op deze manier leveren wij beeldmateriaal wat direct te publiceren is.